For sale: Hoge Rijndijk 2, 2382 AR Zoeterwoude - De Wekker Makelaardij (Zoetermeer)
43 photos available

For sale: Hoge Rijndijk 2, 2382 AR Zoeterwoude

Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 326 m²
Liveable area 136 m²
€549,000

General

Als makelaar krijg je niet vaak de kans een unieke woning als deze aan te mogen bieden. Waar zal ik beginnen? Deze vrijstaande hoekwoning in Jesse-stijl is in 1922 op maat gebouwd voor de familie en nog nooit in de verkoop geweest. Het woonhuis staat op een perceel van maar liefst 326 vierkante meter, en wordt omringd door eigen groen. Naast de woning verschijnt volgend jaar een park met waterpart... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, mansion, detached house
Construction period 1922
Status Available
Offered since 24 August 2017

Features

Offer
Reference number 07107
Asking price €549,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 24 August 2017
Last updated 03 April 2018
Ownership rights Whole lot
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1922
Rooftype Composite
Surfaces and content
Plot size 326 m²
Effective area 136 m²
Content 604 m³
Surface area other inner rooms 39 m²
Surface area external storage rooms 55 m²
Surface area external, linked storage rooms 12.6 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Near highway
Near public transport
Near school
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Boiler
Type of boiler Atag
Heating source Gas
Year of manufacture 2013
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 3
Number of covered parking spaces 3
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Parking Detached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Als makelaar krijg je niet vaak de kans een unieke woning als deze aan te mogen bieden. Waar zal ik beginnen? Deze vrijstaande hoekwoning in Jesse-stijl is in 1922 op maat gebouwd voor de familie en nog nooit in de verkoop geweest. Het woonhuis staat op een perceel van maar liefst 326 vierkante meter, en wordt omringd door eigen groen. Naast de woning verschijnt volgend jaar een park met waterpartij. Liggen van het huis aan de Hoge Rijndijk bij de poort van Zoeterwoude waar de gemeente kosten nog moeite spaart om een weids en groene entree te creëren. De woning is weliswaar bijna 100 jaar oud, maar is door de familie altijd met zorg onderhouden. Originele details, zoals de paneeldeuren, glas-in-loodramen, wandtegels in de gang, en-suitedeuren en houtsnijwerk zijn gebleven, ondanks de modernisering door de jaren heen. De woning is volledig voorzien van dubbelglas, cv-installatie en vloerverwarming op de begane grond.

De gunstige ligging ten aanzien van uitvalswegen (A4 ondertunneld en op het diepste punt op de hoogte van de woning en N11), het centrum van Leiden en Leiderdorp, recreatie-, en sportfaciliteiten, openbaar vervoer en scholen in combinatie met een vrijstaande garage en een achtertuin op het westen, maken deze woning zeer aantrekkelijk voor een groot publiek.

Ground floor

Iedereen komt achterom bij deze authentieke woning. Ik ook bij mijn eerste bezoek. Maar als je het pand ook een keer via de voordeur betreedt, zie je meteen waarom het zo bijzonder is. Het heeft karakter. Direct rechts bevindt zich de voorkamer waar men in vroeger tijden op zondag verbleef. Deze kamer, van zo’n 10 m2 kan als kantoor of slaapkamer gebruikt worden. In de hal zijn verder de toegangsdeuren naar het toilet, trap en woonkamer. De ruime woonkamer is voorzien van een natuurstenen vloer met vloerverwarming. Direct in het oog springt de grote schouw met open haard aan de achterzijde van de woning. De keuken is eveneens ruim opgezet en door middel van en-suitedeuren af te scheiden van het woongedeelte. De keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, vaatwasser, koel-vries combinatie, oven en afzuigkap. In de keuken is ook de entree naar de (wijn)kelder. De tuin is te bereiken via de schuifpui in de woonkamer of via de bijkeuken. De tuin is gelegen op het westen, waardoor je tot laat op de avond kunt genieten van de zon.

First floor

Via de statige, vaste trap met glas-in-loodramen op de overloop bereik je de 1ste verdieping. Hier bevinden zich de 4 deuren naar de slaapkamers en badkamer. De zolder biedt veel (opslag)ruimte en is vanaf de overloop te bereiken via een uitschuifbare vlizo-trap. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, 2e toilet en wastafel. In de badkamer zijn de aansluitingen op aparte groepen van de wasmachine en droger. De 2 slaapkamers aan de voorkant zijn door de schuine kappen zeer speels qua indeling. De master bedroom van 25 m2 (!) aan de achterkant van de woning heeft lamelparket, een vaste kastenwand en een toegangsdeur naar het (optionele) dakterras. Ook hier is een open haard, met een apart rookkanaal, wat de kamer een romantisch karakter geeft.

Garden

De woning aan de Hoge Rijndijk heeft een zonnige tuin op het westen met een garage van 45 m2. De garage is van alle gemakken voorzien: water, krachtstroom, perslucht en een elektrische deur. Daarnaast bevinden zich in de tuin nog een stenen schuur en een overkapping, waar het hout voor de open haard lekker droog ligt. De toegang tot de tuin is door middel van een hek afgesloten

Details

- Vrijstaande woning met garage voor 3 auto's
- Authentieke details
- Zonnige tuin
- Veel inpandige bergruimte (kelder en zolder)
- 136 vierkante meter woonoppervlakte
- Vraagprijs 549.000,00 euro k.k.

Recently viewed