80 photos available

Sold subject to conditions: Rijnsburgerweg 44, 2333 AB Leiden

Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 316 m²
Liveable area 219 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions
€850,000
Sold subject to conditions

General

Schitterend monumentaal herenhuis gebouwd in 1893 waarvan er maar twee zijn. Het karakteristieke torentje aan de voorkant van de woning maakt deze woning uniek. Dit sfeervolle authentieke tussenhuis kenmerkt zich door de vele originele details zoals de mooie originele hoge plafonds met sierlijsten, paneeldeuren, ensuite deuren, marmeren vloer en prachtige schouwen. Een heerlijk diepe achtertuin en... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, mansion, terraced house
Construction period 1893
Status Sold subject to conditions
Offered since 30 April 2019

Features

Offer
Reference number 07539
Asking price €850,000
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 30 April 2019
Last updated 13 May 2019
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1893
Surfaces and content
Plot size 316 m²
Effective area 219 m²
Content 845 m³
Surface area other inner rooms 6 m²
Surface area external storage rooms 9 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 9 of which (7 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Type Front yard
Orientation North east
Condition Normal
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation South west
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Condition Normal
Features
Garden available Yes

Definition

Schitterend monumentaal herenhuis gebouwd in 1893 waarvan er maar twee zijn. Het karakteristieke torentje aan de voorkant van de woning maakt deze woning uniek. Dit sfeervolle authentieke tussenhuis kenmerkt zich door de vele originele details zoals de mooie originele hoge plafonds met sierlijsten, paneeldeuren, ensuite deuren, marmeren vloer en prachtige schouwen. Een heerlijk diepe achtertuin en een gezamenlijk speelveldje en aanlegsteiger aan de achterzijde.

Zeer centraal gelegen in het Boerhaavedistrict. Op steenworp afstand van Centraal station Leiden en de idyllische binnenstad. Op loopafstand van diverse (internationale) scholen, kinderopvang, sportaccommodaties en ziekenhuizen. Op fietsafstand de Kagerplassen en de Noordzeekust. Tevens nabij uitvalswegen richting Schiphol en Den Haag (A44/A4).

Ground floor

Ruime voortuin met imposante riante entree, royale vestibule met meterkast, ruime hal met schitterende marmeren vloer, statige trapopgang, verdiepte trapkast en toilet. Toegang tot het woongedeelte met voor- en achterkamer welke gescheiden zijn door de originele ensuite deuren. Zowel in de voorkamer als in de achterkamer de originele schouwen hoge plafonds en paneel deuren. De eetkamer is eventueel ook vanuit de hal bereikbaar. De open tuinkamer welke voorheen was afgescheiden door middel van serre deuren (welke nog aanwezig zijn op de zolder) is voorzien van openslaande deuren naar de heerlijke diepe achtertuin.

Aan het eind van de hal met marmeren vloer de eenvoudige keuken met deur naar de tuin. Het is een zeer zonnige en groene achtertuin van maar liefst 33 meter diep. De achtertuin is ook bereikbaar via een achterom. Welke ook leidt naar het gezamenlijke speelveldje met aanlegsteiger.

First floor

Met de vaste trap komt u op de ruime overloop met de toegangsdeuren naar de vier slaapkamers, badkamer en separate toilet. De grote slaapkamer aan de voorzijde met hier ook weer de hoge raampartijen en mooie schouw. Tweede royale slaapkamer aan de achterzijde met wastafel, inbouwkast. Derde kleinere slaapkamer aan de voorkant welke momenteel in gebruik is als bergruimte. de Vierde ruime slaapkamer weer aan de achterzijde. Complete badkamer voorzien van een douche, toilet, wastafel en vloerverwarming.

Second floor

Aangekomen op de laatste verdieping wat eigenlijk misschien wel de leukste verdieping is door de speelse indeling door onder andere het torentje. De overloop is verrassend ruime met momenteel een opstelplaats voor een keukenblok. Een zeer ruime vijfde slaapkamer aan de achterzijde met Frans balkon. Zesde goed formaat slaapkamer aan de voorkant gelegen in het torentje. De zevende en tevens laatste slaapkamer is ook gelegen aan de voorzijde van de woning.

Other floors

Zolder verdieping met veel bergruimte

Details

- Gaskachels
- Originele details
- Ruime woning met maar liefst 7 slaapkamers
- Diepe zonnige achtertuin
- Zeer centrale ligging
- Oplevering in overleg
- Vraagprijs 850.000,00 euro k.k.

Recently viewed